contact
News
Overtollig buikvet verbranden
Gepost door Lonneke Boel op: 31 maart 2019 in: Lifestyle

Om te zorgen dat je er goed uitziet in je bikini deze zomer, begin je het beste op tijd met het bewuster omgaan met je voeding en beweging. Wil je gewicht verliezen, ga dan uit van ongeveer een 0,5 kilo per 2 weken.

Naast de standaardtips zoals 40 minuten bewegen per dag, zeer matig of geen alcohol drinken en zeer beperkt toegevoegde suikers eten en drinken, helpen deze voedingsmiddelen om je spijsvertering een boost te geven. Zo verbrand je meer calorieën per dag en kom je sneller bij je gewenste figuur. 

#1 Misosoep
Misosoep bestaat uit zowel zeewier als sojabonen. Beide van deze voedingsmiddelen zijn vetverbrandend. De Hokkaido University Graduate School of Fisheries Sciences in Japan ontdekte dat een portie misosoep per dag ervoor kan zorgen dat je maar liefst 10% meer gewicht verliest, mits vers gemaakt. 

#2 Groene Thee
Ook naar groene thee is een onderzoek gedaan, door American Journal of Clinical Nutrition. Zij hebben laten zien dat groene thee ervoor kan zorgen dat je stofwisseling wordt versnelt, waardoor je meer calorieën zult verbranden. Drink minimaal minimaal 5 koppen groene thee per dag (liefst in ochtend en begin van de middag). 

#3 Chili
Niet alleen zorgen chilipepers ervoor dat je mond in de brand komt te staan, maar ze verbranden ook het vet in je lichaam. Voedingswetenschapper Heidi Allison (schrijfster van het boek The Chili Pepper) ontdekte dat je door het het strooien van gedroogde peper over je eten, je tot 10 keer zo veel gewicht kunt verliezen. 

#4 Grapefruit
Onderzoekers van de Scripps Clinic ontdekten dat een halve grapefruit voor elke maaltijd diëters hielp om tussen de 1,5 en 5 kilo extra af te vallen in 12 weken. Echter zijn deze onderzoekers er nog niet helemaal uit hoe dit zou kunnen komen. Waarschijnlijk versnelt de vrucht het metabolisme. Naast dat, bevat een grapefruit ook maar 39 calorieën.

#5 Koffie
Voedselonderzoekers van de Oryza Oil & Fat Chemical Company in Japan hebben ontdekt dat koffiedrinken gewichtsverlies kan bevorderen. Als je de keuze hebt, kies dan onbewerkte groene koffiebonen voor het beste resultaat. 

#6 Eiwitten
Verrassing! Een onderzoek uit het tijdschrift Journal of Exercise Physiology laat zien dat je 25% van de calorieën in een maaltijd verbrand wanneer het veel eiwitten bevat. Deze calorieverbrandende werking heeft alles te maken met het verteren van de eiwitten. Wanneer je wilt afvallen is het dus verstandig om een eiwitrijke maaltijd te kiezen. 

 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
Toon alles (260)
#BYEBYEBELLY (15)
Diensten (7)
DiŽtisten (14)
FODMAP (5)
Food Events (1)
• Lifestyle (208)
Locaties (6)
Nieuwe producten (1)
Recepten (0)
Sport (3)
challenges
nieuws
producten
recepten
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b