contact
News
Mediteren voor een slankere taille
Gepost door Lonneke Boel op: 01 juni 2019 in: Lifestyle

Mediteren, doe jij het al? Je kunt het in ieder geval leren en wel op een manier die bij jou past! Het enige wat je hoeft te doen is een paar minuten per dag vrij maken voor jezelf. Je zult merken dat het contact met je lichaam verbetert en je bewustere (voedings)keuzes kan maken. 

Veel mensen denken dat het bij mediteren gaat om je gedachtes helemaal weg te cijferen, maar dit is niet het geval. Het gaat er juist om om wat afstand te nemen van al die gedachtes die continu door je hoofd razen en ze gewoon voor een paar minuten met rust te laten. Er wordt vaak gedacht dat het gaat om stilte in je hoofd, maar mediteren heeft veel meer te maken met het tijd nemen voor jezelf en het onderzoeken wat er nu eigenlijk in je omgaat. Dus ben jij iemand die last heeft van continu razende gedachtes? Dan is het toch echt wel fijn om deze beter in de hand te kunnen houden, maar de gedachtes stil zetten? Er is een kleine kans dat dat echt gaat lukken. 

Het is niet alleen een fijn rustgevend gevoel om even je gedachtes aan de kant te kunnen zetten, daarnaast verbetert je hersenfunctie. Volgens onderzoek is er daadwerkelijk verandering in je brein te zien naar aanleiding van meditatie. Met slechts 5 minuten mediteren per dag zul je al meer gefocused en effienter worden!

Een tip dus om 's ochtends of 's avonds even 5 minuten voor jezelf te pakken om even te mediteren. Hiervoor kun je het beste meditatie muziek opzetten (deze muziek vind je bijvoorbeeld ook gewoon op spotify of youtube), in een comfortabele houding gaan zitten (of liggen) en je ogen sluiten. Focus op je ademhaling en probeer je gedachtes een voor een aan de kant te zetten.

 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
Toon alles (264)
#BYEBYEBELLY (18)
Diensten (7)
Diƫtisten (14)
FODMAP (5)
Food Events (1)
• Lifestyle (209)
Locaties (6)
Nieuwe producten (1)
Recepten (0)
Sport (3)
challenges
nieuws
producten
recepten
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b