contact
News
De top 4 leefstijl tips
Gepost door Lonneke Boel op: 29 augustus 2019 in: Lifestyle

Gezonde mensen voelen zich fitter, productiever en ze hebben meer energie om de hele dag bezig te zijn met hun werkzaamheden. En gezond leven kun je leren! Er zijn je al velen voorgegaan. Lees hier de top 4 leefstijl tips die ook jij gemakkelijk toe kunt passen in je leven. 

 

1. Gezonde mensen zijn zich actief bewust van hun voedingskeuzes

Gezonde mensen weten precies wat ze in hun mond stoppen. Ze maken hier bewuste keuzes in en laten ook dingen staan om hun lichaam goed te laten functioneren. Gaan ze uit eten, dan houden ze normale porties aan. Ze zullen niet nog een extra ronde nemen of extra patat bestellen.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit onbewerkte voeding en bevat zo min mogelijk kunstmatige geur-, kleur- en zoetstoffen, toevoegingen en conserveermiddelen. Ze eten niet 100% perfect, maar hanteren wel bepaalde regels. Denk aan doordeweeks geen alcohol en één keer zoetigheid per dag (of per week). 

Ze zijn niet obsessief wat betreft hun voedingskeuzes, maar maken bewuste keuzes. Als jij dit ook wilt, kun je beginnen met het bijhouden van een voedingsdagboek om te kijken hoe jouw voedingspatroon eruit ziet en hoe vaak je bepaalde producten eet. Als er ongezonde dingen bij staan, haal ze uit je patroon en vervang ze door gezonde dingen. 

2. Gezonde mensen houden hun conditie in de gaten

Naast hun voedingskeuzes zijn ze ook bewust bezig met beweging en sport. Door regelmatig lichamelijke inspanning te leveren, merk je al snel dat je conditie er op vooruit gaat. Dit kun je ook testen door net even wat verder te rennen bij je hardlooprondje, zwaardere gewichten te pakken in de sportschool of juist door meer herhalingen te doen.

En dan afhankelijk van hoe deze training voelde, weet je hoe het met je conditie gesteld is en of het nodig is om het één en ander aan te passen.

Dus start met het leren kennen van je lichaam en leer luisteren naar je lichaam wat betreft de intensiteit van de inspanningen. Het kan zijn dat je je training uitdagender moet maken of juist minder zwaar. En aarzel ook niet ook een lichamelijke check te laten uitvoeren door de huisarts/sportarts om te kijken hoe het met je conditie is.

3. Gezonde mensen blijven doorgaan, ook als het moeilijk is

Er zijn altijd momenten dat het moeilijker is om consequent te blijven sporten, gezond te blijven eten, je motivatie te behouden, etc. Gezonde mensen blijven echter altijd doorgaan, ook op momenten als ze er even geen zin in hebben. Andere dingen gaan ook niet altijd voorspoedig. En als het hier even moeilijk gaat, ga je toch ook door?

Als het even moeilijk gaat, kun je dit zien als een teken van groei en verandering. Geniet van de uitdaging en het proces!

4. Gezonde mensen experimenteren met nieuwe gewoonten

Gezonde mensen blijven zoeken naar nieuwe manieren/gewoonten om zichzelf uit te dagen en beter te worden. Zo proberen ze nieuwe sporten, dagen zichzelf uit in hun huidige activiteiten en ze maken maaltijden met voedingsmiddelen die ze nog niet kennen.

Dus bedenk wat jij kunt doen voor een gezondere leefstijl. Ga een kwartier eerder naar bed, zet je computer/telefoon eerder uit, drink meer water, ga samen sporten met een vriend, etc.

Dus…

Gezonde mensen hebben routines ontwikkeld om ‘on track' te blijven en eventueel terug te komen na een terugval. Ze letten op wat ze eten, houden hun conditie in de gaten en maken tijd voor hun trainingen. En ze blijven op zoek naar nieuwe, gezonde gewoonten.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
Toon alles (264)
#BYEBYEBELLY (18)
Diensten (7)
Diƫtisten (14)
FODMAP (5)
Food Events (1)
• Lifestyle (209)
Locaties (6)
Nieuwe producten (1)
Recepten (0)
Sport (3)
challenges
nieuws
producten
recepten
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b