contact
News
Pop some corn!
Gepost door Lonneke Boel op: 02 augustus 2019 in: #BYEBYEBELLY

Ingredienten

Mais
Smaakmakers (probeer eens: kerriepoeder, paprikapoeder, knoflook, oregano of Parmezaanse kaas)
Zonnebloemolie

Benodigdheden
Grote pan + deksel


Bereidingswijze

1. Zet de pan op middelhoog vuur en schenk er een dun laagje zonnebloemolie in. Zorg dat de hele bodem met olie bedekt is. Laat de olie goed heet worden maar niet walmen.
2. Test of de olie heet genoeg is door een paar maiskorrels in de pan te doen. Draaien ze meteen hard rond, dan is de olie heet genoeg en kun je een laag gedroogde maiskorrels in de pan doen. Deksel erop!
3. Schud de pan zodat alle korrels met olie bedekt worden. Doe niet te veel maïskorrels in de pan, want de korrels worden 7 tot 8 keer zo groot.
4. Schuif halverwege de deksel een beetje schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Schud de pan ook nog een keer. 
5. 
Je haalt de pan van het vuur als er tussen het poppen van maiskorrels langer dan 4 seconden zit. 
6. Voeg je favoriete smaakmakers toe, zoals poedersuiker en/of zout (combi is ook lekker) of een van de bovengenoemde smaakjes. 

 

Wil je meer maken, dan doe je dat in porties. 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
Toon alles (264)
• #BYEBYEBELLY (18)
Diensten (7)
Diëtisten (14)
FODMAP (5)
Food Events (1)
Lifestyle (209)
Locaties (6)
Nieuwe producten (1)
Recepten (0)
Sport (3)
challenges
nieuws
producten
recepten
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b