contact
News
Tropische kip kokos salade

Ingredienten (voor 2 personen)

  • 300 gram kip
  • 75 gram geraspte kokos
  • scheutje sojasaus
  • 1 ei
  • 3 eetlepels bloem
  • 200 gram mango, in stukjes
  • ½ rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 1 krop little gem sla
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • handje cashewnoten
  • 1 in avocado, in dunne plakjes
  • 1 limoen
  • scheutje olie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. 
Snijd de kip in stukken. Doe de bloem op een bord en klop op een ander bord het ei met de sojasaus los. Maak een derde bord waar je de kokos op verdeeld.
3. Haal de kip eerst door de bloem, dan het ei en dan door de kokos. Leg alle gepaneerde stukjes kip op een bakplaat met bakpapier. Bak deze in ongeveer 20 min gaar in de oven, tot ze een beetje bruin zijn. 
4. 
Snijd de sla in repen en de paprika in reepjes en verdeel over 2 borden. Leg de stukjes mango en de plakken avocado er bij.
5. Haal de kip uit de oven en leg op de salade terwijl hij nog warm is.
6. Snijd de rode peper in dunne ringetjes of stukjes en bestrooi samen met de cashewnoten en wat koriander over de salade.
7. Klop het sap van de limoen, olie, peper en zout met de honing door elkaar tot een dressing en besprenkel de kip kokos salade hiermee.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
challenges
nieuws
producten
recepten
Toon alles (108)
• algemeen (108)
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b