contact
News
Gezond happen van de plank
Gepost door Lonneke Boel op: 01 juli 2019 in: Lifestyle

Heerlijk toch? Met z'n allen buiten aan tafel en een grote plank met allerlei verschillende hapjes erop? Hier lees je een aantal gezonde happen voor op de plank!


Courgetterolletjes

Snij met een kaasschaaf of mandoline dunne plakken van een courgette. Grill deze in een grillpan of grillijzer gaar. Doe er een beetje ricotta in en rol ze op. Bovenop prik je een gedroogde tomaat.

 

Gegrilde aubergine met feta en pijnboompitten

Gril een paar dikke plakken aubergine met een scheut olijfolie en Italiaanse kruiden in de grillpan of grillijzer. Als de aubergine lekker zacht is, doe je er een beetje feta op met geroosterde pijnboompitten.


Witlofschuitjes met tomatentapenade

Maak een paar blaadjes witlof schoon. Snij 10 snoeptomaatjes, 1 rode ui, 2 gedroogde tomaten fijn en mix het door elkaar. Voeg een theelepel honing toe om het af te maken. Vul de witlof met de tomatentapenade.


Knoflook-tijm champignons/courgette - mix

Ingredienten:

  • 300 gr champignons

  • 1 courgette

  • Olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • 1 eetlepel tijm

 

Bereidingswijze:

  1. Veeg de champignons schoon en snijd deze door midden. Spoel je courgette en snijd deze in kleine stukken. Pel en pers de knoflook.

  2. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook kort. Voeg de champignons, courgette en tijm toe en bak alles totdat de groentes gaar zijn.

  3. Serveer de groentes in een schaaltje met kleine prikkers erbij.


Spicy nuts mix 
(home made)

Ingredienten:

  • 1 teentje knoflook of knoflookpoeder

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • ½ theelepel chilipoeder

  • 200gr ongebrande noten (kies noten die jij lekker vindt)

 Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een koekenpan.

  2. Pers de knoflook en voeg dit samen met de noten aan de olie toe. Verhit dit ongeveer 1 minuut en meng het goed met elkaar.

  3. Voeg de noten toe en blijf alles goed mengen. Bak alles ongeveer 5 minuten en blijf de hele tijd alles goed omscheppen om aanbranden te voorkomen.

  4. Laat even afkoelen en serveer dan in een leuk schaaltje.


Gevulde sla-rolletjes

Snij een groene paprika, wortel en komkommer in kleine repen. Was een aantal blaadjes van een kleine krop sla, zoals little gem. Smeer een beetje roomkaas in het slablaadje. Leg de komkommer, paprika en wortel op het slablaadje en rol het op. Zet vast met een touwtje.

 

Hummus

Ingredienten:

  • 60 gr Tahin

  • 60 ml citroensap

  • 1 teentje knoflook

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 260 gr uitgelekte kikkererwten

  • 2-3 eetlepels water

  • Voor de rodere variant: sambal en zongedroogde tomaatjes naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Mix de tahin met het citroensap in een keukenmachine 1 tot 2 minuten tot een egaal mengsel.

  2. Voeg de knoflook, komijnpoeder en 2 eetlepels olijfolie toe en mix het nogmaals 1 minuut.

  3. Spoel de kikkererwten af en voeg het toe aan het tahinmengsel en mix in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Je basis hummus is nu af!

  4. Voor de rode variant: voeg de sambal en zongedroogde tomaatjes toe. Blijf mixen tot het een egaal mengsel is.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
Toon alles (264)
#BYEBYEBELLY (18)
Diensten (7)
Diƫtisten (14)
FODMAP (5)
Food Events (1)
• Lifestyle (209)
Locaties (6)
Nieuwe producten (1)
Recepten (0)
Sport (3)
challenges
nieuws
producten
recepten
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b