contact
News
Rijst in je kledingkast
Gepost door Lonneke Boel op: 01 april 2019 in: Lifestyle

Dat je met rijst lekkere gerechten kunt maken dat wist je al. Maar wist je dat rijst ook van pas komt in je kledingkast?

Vocht
Heeft rijst je telefoon weleens gered nadat je je sociale contactenbron in het water heb laten vallen? Dan weet je dat rijst vocht absorbeert. 

Door een kommetje rijst in je kledingskast te zetten, kan de rijst ook het vocht in je kledingkast absorberen. Handig! Nog lekkerder wordt het als je een paar druppels van je favoriete olie toevoegt aan de rijst. De rijst wordt daarmee een home-made luchtverfrisser met je lievelingsgeur!  

Hoe werkt het?
Het enige wat je nodig hebt is een kommetje ongekookte rijst, je favoriete essentiële olie en een stukje stof. Witte rijst werkt het beste, hoewel je ook andere rijstsoorten kunt gebruiken. 

Vul het bakje met ongeveer 1/3 aan rijst en voeg hier 15-20 druppels olie aan toe. Dek het kommetje af met het stukje stof en zorg dat dit op zijn plek blijft door een elastiekje om de kom te doen. 

Plaats het kommetje ergens waar het niet te veel in de weg staat en waar huisdieren of kinderen niet bij kunnen. 

Het kommetje met de rijst kun je een paar maanden in je kast laten staan. Als je zilvervliesrijst hebt gebruikt, moet je dit proces eerder herhalen omdat deze rijst eerder bederft. 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
Toon alles (260)
#BYEBYEBELLY (15)
Diensten (7)
DiŽtisten (14)
FODMAP (5)
Food Events (1)
• Lifestyle (208)
Locaties (6)
Nieuwe producten (1)
Recepten (0)
Sport (3)
challenges
nieuws
producten
recepten
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b