contact
News
Canada schrapt melk uit schijf van vijf
Gepost door Lonneke Boel op: 31 januari 2019 in: #BYEBYEBELLY

 

Canada verandert haar "schijf van vijf"


Canada introduceerde aan het begin van 2019 hun nieuwe "schijf van vijf" waarin vlees en zuivel niet meer in de essentiële voedingsgroep worden vermeld. En dit in een land waar lange tijd het advies was om 500 ml melk per dag te drinken! 


Het lijkt erop dat Canada in onze voetsporen treedt. Het Voedingscentrum kwam vorig jaar met een update van onze schijf van vijf uit. Hierin werd ook de wekelijkse vleesinname tot maximaal 500 gram beperkt. Het nieuwe advies van de Canadese overheid is echter een stuk drastischer. 

Nieuwe Canadese food guide
Canada had al sinds 2007 dezelfde schijf van vijf (daar de ‘food guide' genoemd). Per 1 januari 2019 hanteert de Canadese overheid de nieuwe voedingsrichtlijn met daarin een minimale vlees-, vis- én zuivelinname. Ook brood en granen krijgen duidelijk een minder prominente rol.


Vaker plantaardig
Op de site van de Canadese food guide lezen we: eet flink veel groenten en fruit, volle granen en kies vaker voor plantaardige eiwitbronnen (bonen, tofu, noten). Ook wordt aangeraden om water boven suikerrijke dranken te verkiezen. Ook opvallend: onverzadigde vetten worden verkozen boven verzadigde vetten. In Canada worden zelfs adviezen gegeven wat betreft het eten buiten de deur: "Choose healthy meals options when you are eating out." 

Klik de link naar de Canadese food guide: https://food-guide.canada.ca/en/healthy-food-choices/


« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
Toon alles (262)
• #BYEBYEBELLY (16)
Diensten (7)
DiŽtisten (14)
FODMAP (5)
Food Events (1)
Lifestyle (209)
Locaties (6)
Nieuwe producten (1)
Recepten (0)
Sport (3)
challenges
nieuws
producten
recepten
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b