contact
News
Alles over kikkererwten

Dit keer lees je alles over kikkererwten.

  • keker is een oud Hollands woord voor kikkererwt. Het is afgeleid van het Latijnse woord "cicera", wat grauwe erwt betekent. In de loop van de tijd is het woord “kekererwt” verbastert naar het woord “kikkererwt”
  • kikkererwten zijn peulvruchten en kun je eten als groente, koolhydraatbron én vleesvervanger. Ook lekker als gezonde snack trouwens!
  • rauwe kikkererwten bevatten de giftige stof lectine. Verhitting maakt lectine onschadelijk. De pot- en blikvariant zijn al gekookt, dus die kun je direct verwerken. Maak je ze vers, laat ze dan 8 tot 10 uur in koud water staan en kook ze daarna volgens de verpakking
  • kikkererwten bevatten koolhydraten en vezels en verder veel eiwitten, ijzer en B-vitamines. Dankzij deze samenstelling dus een perfecte vleesvervanger
  • humus en falafel zijn de bekendste gerechten waarin je kikkererwten tegenkomt. Ook maak je er een gezond borrelnootje van. Rooster ze met eventueel een scheutje olijfolie in de oven op 200 graden tot ze krokant zijn. Dat duurt 20 à 30 minuten. Hussel de erwten halverwege de baktijd om. Kruid ze met zout, paprikapoeder en knoflookpoeder
  • een kikkererwt bevat het essentiële aminozuur tryptofaan, welke je alleen binnen kan krijgen via voeding. Je hebt dit aminozuur nodig voor de aanmaak van serotonie (het gelukshormoon!)
« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
challenges
nieuws
producten
recepten
Toon alles (98)
• algemeen (98)
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b