contact
News
Risotto met lentegroenten en zeevruchten

Ingrediënten (1 persoon)

50 milliliter witte wijn
olijfolie om in te bakken
½ sjalot
60 gram risottorijst (ongekookt)
125 milliliter visbouillon (van tablet)
75 gram geraspte worteltjes
50 gram peultjes
50 gram tuinerwten
75 gram fruits de mer
geraspte pittige kaas, naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de wijn zachtjes in een steelpannetje 
2. Snipper de sjalotjes 
3. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalotjes goudbruin 
4. Voeg de rijstkorrels toe en roerbak deze tot ze gaan glanzen. Schenk de wijn erbij en laat al roerend verdampen 
5. Voeg een scheut warme bouillon toe 
6. Laat de risotto in een open pan in ca. 20 minuten gaar worden. Roer regelmatig. Als de bouillon door de rijst is opgenomen telkens een nieuwe scheut bouillon erbij schenken

7. Maak de peultjes schoon. Snijd de worteltjes in plakjes en kook ze in een pan met kokend water en zout in 3 minuten beetgaar
8. Kook de laatste minuten de peultjes mee. Roer de wortels, peultjes, tuinerwten en fruits de mer door de risotto en verwarm het geheel goed door
Breng de risotto op smaak met peper en bestrooi met kaa

 

Voedingswaarde:

Kcal 590 calorieën

Koolhydraten 54g

Eiwitten 25g

Vetten 25g

Vezels  8g

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
challenges
nieuws
producten
recepten
Toon alles (102)
• algemeen (102)
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b