contact
News
Kwarkkoek met rozijnen

Ingrediënten (2 porties)

200 gram kwark
100 gram vanille yoghurt (bijvoorbeeld van Optimel)
20 gram whey protein
300 gram bloem
2 eieren
60 gram rozijnen
100 gram blauwe bessen
1 eetlepel bakpoeder
1/2  eetlepel vanille suiker
1eetlepel citroen sap
zout naar smaak
1 eetlepel olie

Eventuele toppings: Hazelnootjes, kokos snippers, frambozen, munt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175-180 graden.
2. Meng alle ingrediënten voor het beslag door elkaar en laat dit een half uur tot een uurtje rusten. Behalve de blauwe bessen, deze doe je later door het beslag.
3. Gebruik twee lepels en schep 1 lepel vol met het beslag en werk er dit met je andere lepel vanaf, om zo het beslag op je bakpapier te krijgen. Herhaal dit met al het beslag.  
4. Bak de koekjes 15-20 minuten in de oven.
De hazelnoten, of een van de andere toppings, zou je ook nog door het beslag kunnen doen.

 

Variatietip: Je kan met dit beslag ook pannenkoeken bakken!


Voedingswaarde (zonder toppings):   
               

Calorieën 547                                         

Koolhydraten 87 gram

Eiwitten 28 gram

Vetten 9 gram           

Vezels 4 gram           

 

Per stuk (zonder topping):

Calorieën 109

Koolhydraten 17 gram

Eiwitten 6 gram

Vetten 1 gram

Vezels 2 gram

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
challenges
nieuws
producten
recepten
Toon alles (102)
• algemeen (102)
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b