contact
News
Kikkererwten balletjes

Ingrediënten (voor 6 balletjes)

1 blik kikkererwten (uitgelekt 265 gram)

½ paprika

1 rode ui

1 teen knoflook

60 gram boerenkool of spinazie

2 eieren

1 eetlepel ras el hanout

peper naar smaak

50 gram havermout

olie

 

Bereidingswijze:

1. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze goed droog met een theedoek.
2. Maal de kikkererwten, niet al te fijn, in een keukenmachine.
3. Snijd de paprika, ui en knoflook in stukken. Stop ze samen met de boerenkool of spinazie bij de kikkererwten in de keukenmachine en maal tot een gladder geheel. Het hoeft geen pasta te zijn, maar zowel de groenten als de kikkererwten moeten wel goed fijngesneden zijn.
4. Stop het mengsel in een kom en roer hier de eieren, ras el hanout en peper naar smaak doorheen. Roer er vervolgens de havermout door, voeg iets extra's toe als het mengsel nog te nat is.
5. Verdeel het mengsel in vieren en vorm hier vier grote burgers van. Het is het handigst om eerst een bal te vormen en deze stevig aan duwen, zodat ze niet zo snel uit elkaar vallen.
6. Druk de bal vervolgens plat. Verhit de olie in een pan en bak de burgers beiden kanten 8 tot 10 minuten, op laag vuur goudbruin.

 

Serveer bijvoorbeeld met gewokte groente en rijst of een frisse salade en zoete aardappelfrites.

 

Voedingswaarde per burger:

Calorieën 228

Koolhydraten 20 gram

Eiwitten 10 gram

Vetten 10 gram

Vezels 7 gram

 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
Categorieën
acties
blog
challenges
nieuws
producten
recepten
Toon alles (114)
• algemeen (114)
vlog
contact
online afspraak
manage your lifestyle
partners
b2b